12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ

10 Mart 2024
TED ISPARTA KOLEJİ ORTAOKULU’NDA BİLİM ŞENLİĞİ
16 Mart 2024

Ortaokul öğrencilerimizin hazırlamış olduğu “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” programımız saygı duruşu, İstiklal Marşı’mızın okunması ve sosyal bilgiler öğretmenimizin günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Akabinde drama öğretmenimizin öğrencileriyle hazırlamış olduğu “Mehmet Akif Nasıl Yazdı?” adlı oyun ile öğrencilerimiz izleyicileri bu kıymetli eserin yazıldığı günlere götürdüler. Ardından ortaokul öğrencilerimizin Türkçe ve müzik öğretmenleriyle hazırladığı oratoryo ve koro salonda büyük coşkuyla izlendi. Programımız okulumuzda düzenlenen İstiklal Marşı’mızı ezbere okuma yarışması ödüllerinin takdimi ile sona erdi. Öncelikle bizlere hiçbir şeyin vatan sevgisinden önemli olmadığını öğreten Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor; programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.