TED Isparta Koleji Lisesi olarak; yabancı dille öğretim yapan ilk özel Türk Okulu olan TED okulları ailesinin bir parçası olmanın bilinci ve sorumluluğuyla, öğrencilerimizi merkeze alan bir yabancı dil eğitimi sistemi benimsiyoruz. Amacımız, öğrencilerimizin İngilizceyi etkili bir şekilde konuşmaları ve yazmaları, bu dili özgüven içinde kullanarak kendilerini en iyi şekilde ifade etme becerisini kazanmalarını sağlamaktır.
Yabancı dil derslerimiz, öğrencilerimizin dil becerilerini ve düşünme becerilerini arttıracak şekilde özenle tasarlanmıştır. Dilin sadece bir iletişim aracı olmasının ötesinde, onun doğasını derinlemesine anlamalarını sağlamak için çaba gösteriyoruz. Öğrencilerimiz, sınıf içi etkileşimlerden sosyal etkinliklere kadar her türlü ortamda İngilizceyi rahatlıkla kullanabilme becerisini kazanırlar.
TED Isparta Koleji Lisesi olarak, öğrencilerimizi yabancı dilleri etkin bir şekilde kullanmaya teşvik eden, onların dil becerilerini geliştiren ve küresel bir perspektifle düşünmelerini sağlayan bir eğitim ortamı sunuyoruz. Öğrencilerimizin dilin gücünü keşfetmelerine ve kendilerini dünya vatandaşları olarak ifade etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz.
TED Isparta Koleji Lisesi’nin yabancı diller zümresinin çalışmalarından bazıları:
Model Birleşmiş Milletler Kulübü (MUN):
Model Birleşmiş Milletler Kulübü, öğrencilere BM simülasyonları aracılığıyla uluslararası ilişkiler ve diplomasi konularında deneyim kazandırmayı amaçlar. Öğrenciler, farklı ülkeleri temsil ederek küresel meseleleri tartışır ve çözüm önerileri sunarlar. Bu kulüp, öğrencilerin İngilizceyi etkin bir şekilde kullanmalarını, araştırma yapmalarını ve takım çalışması becerilerini geliştirmelerini sağlar.
Dünya Vatandaşlığı Kulübü (GCC):
Dünya Vatandaşlığı Kulübü, küresel sorunlar, sürdürülebilirlik ve kültürel anlayış gibi konuları ele alarak öğrencilerin küresel vatandaşlık bilincini geliştirmeyi amaçlar. Bu kulüp, öğrencilere farklı kültürleri keşfetme, küresel sorunlara duyarlılık geliştirme ve farklı perspektifleri anlama fırsatı sunar.
TOEFL IBT Hazırlığı:
TOEFL IBT (Internet-based Test of English as a Foreign Language) Hazırlığı programı, öğrencilerin üniversite veya yüksek lisans başvuruları için gereken TOEFL sınavına hazırlanmalarını amaçlar. Bu program, öğrencilerin İngilizce dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur ve TOEFL sınavında başarı elde etmelerini sağlar.
Uluslararası Üniversite Danışmanlığı (IUC):
Uluslararası Üniversite Danışmanlığı, öğrencilere yurt dışındaki üniversitelerle ilgili bilgilendirme, başvuru süreci ve kabul koşulları konusunda rehberlik sağlar. Bu program, öğrencilerin yabancı dil becerilerini ve akademik hedeflerini desteklerken, uluslararası üniversitelerde başarılı bir şekilde ilerlemelerine yardımcı olur.
Almanca FIT in Deutsch Sınavına Hazırlık:
Almanca FIT in Deutsch sınavı, öğrencilerin Almanca dil becerilerini ölçen uluslararası bir sınavdır. TED Isparta Koleji Lisesi, öğrencilerin bu sınava hazırlanmalarını desteklemek için özel bir program sunar. Öğrencilere Almanca dilbilgisi, kelime dağarcığı ve iletişim becerilerini geliştirmeleri için kaynaklar ve pratik imkanları sağlar.