Bilim insanı TED Isparta Koleji’nde liseden yetişiyor

KARATE DERECELERİMİZ
TED ISPARTA KOLEJİNDE İLK ANİME SERGİSİ
13 Ocak 2022
Bilim insanı TED Isparta Koleji’nde liseden yetişiyor!
2021-2022 eğitim öğretim yılında TED Isparta Koleji lisesinde başlatılan bilim insanı yetiştirme programı tanıtım toplantısı dün akşam Barida Otel’de gerçekleştirildi.
Toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kamil Alagöz, bilim insanı yetiştirme programında üniversite desteği sağlayacak olan Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Rektör yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mehmet Ali Tabur, Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Pof. Dr.Serdal Terzi, Bilim Sanat Merkezi Müdürü Faruk Özcan, TED Isparta Koleji Yöneticileri, öğretmenleri ve velileri ile birlikte birçok devlet okulunun ortaokul müdürleri ve psikolojik danışmanları katıldı.
TED Isparta Koleji Kurucu Temsilcisi Şule Yurcu, açılış konuşmasında Bilim İnsanı Yetiştirme Programının TED Genel Merkezi tarafından Fen Liseleri ve Uluslararası Eğitim Programlarının birleştirilerek geliştirildiğini ve 2019 yılındaTalim Terbiye Kurulu tarafından programın onaylandığını belirtti. Programın uygulanmasında üniversite desteği için Süleyman Demirel Üniversitesi(SDU) ile protokol imzaladıklarını söyledi.
SDU Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Nihat Ayyıldız da üniversite olarak bu programın uygulanmasında her türlü akademik desteğin verileceğini ve lise öğrencilerinin kampüsteki laboratuvar ve atölyelerden yararlanacaklarını belirtti.
TED Isparta Koleji Lise Müdür Yardımcısı Gülin Özkan da programla öğrencilerin bilim okuryazarlığı, matematik okuryazarlığı, dijital okuryazarlık ve 21.yüzyıl yaşam ve kariyer becerileri alanında gelişim sağlayacaklarının altını çizdi ve Mayıs ayında yapılacak Bilim Sınavında veya Haziran ayında yapılacak LGS’de başarılı olan öğrencilerin bu programa başvurabileceklerini söyledi.