BİLİM İNSANI YETİŞTİRME PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ SDÜ YETEM DE

TED KOLEJİNDE ORYANTASYON GÜNLERİ BAŞLADI !
ÖĞRENCİ KULÜPLERİNİN TANITIMI YAPILDI
13 Ekim 2022
TED KOLEJİNDE ORYANTASYON GÜNLERİ BAŞLADI !
ÖĞRENCİ KULÜPLERİNİN TANITIMI YAPILDI

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Öğrencileri SDÜ YETEM de
2022-2023 Eğitim Öğretim yılı başlangıcında TED Isparta Koleji Lisesi Bilim İnsanı Yetiştirme Programı (BİYP) 10. sınıf öğrencileri, yıl içerisinde gerçekleştirecekleri Araştırma deneyleri ve TÜBİTAK proje çalışmaları için Biyoloji Öğretmenleri Hilal ÇULCU, Fizik Öğretmenleri Aslı Gürpınar ve Kimya Öğretmenleri SemaNur Kılınç rehberliğinde SDÜ YETEM laboratuvarlarına ziyarette bulunarak gözlemler gerçekleştirdiler. Ziyaretin ilk etabında öğrencilerimiz YETEM Müdürü Doç.Dr. Murat Kaleli ve Müdür Yardımcısı Hidayet Yıldız eşliğinde, Uygulamalı Temel bilimler ve Teknik Araştırma Laboratuvarları, Elektro-Optik Karakterizasyon Laboratuvarı, Atomik Kuvvet Mikroskobu Laboratuvarı, İnce film ve Nano Malzeme Üretim laboratuvarı, X Işın Kırınım laboratuvarı, Taramalı Elektron Mikroskobu laboratuvarı, Tasarım ve İmalat Teknolojileri laboratuvarı, Hızlı Prototipleme laboratuvarı ve Gaz Kromatografisi Birimi laboratuvarlarında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aldılar.