BİYOLOJİ DERSİNDE GÖZ DİSEKSİYONU

MATH HUNGER ATÖLYESİ
MÜFREDAT ZİRVESİ
11 Aralık 2019

TED Isparta Koleji Lisesi 11. sınıf öğrencileri Biyoloji öğretmenleri Hilal Çulcu ve Berrin Tepe rehberliğinde Duyu organları konusunu daha iyi kavramak amacıyla göz diseksiyonu çalışması yaptılar.

Öğrenciler, gözün koruyucu ve temel yapılarıyla fonksiyonlarını öğrenirken aldıkları kesitlerle sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka, kornea, iris, mercek, kör nokta, optik sinirler gibi başlıca kısımları anatomik ve histolojik açıdan tanıdılar.

Yapıdan ayırdıkları göz merceğinin işlevini tam olarak anlamak için merceği yazıların üzerine yerleştirerek kırıcılığını ve işlevini tam olarak kavramış oldular.

Böylece derslerde teorik olarak öğrendikleri yapıları görme imkanı elde ederek öğrendiklerinin daha kalıcı olmasını sağladılar.