TED Isparta Koleji olarak yabancı dille eğitim yapan özel okulu olmanın bilinci ve sorumluluğuyla öğrencilerimizin İngilizceyi etkili bir şekilde konuşup, yazmaları, ulusal ve uluslararası platformlarda evrensel dil olan İngilizceyi özgüven içinde kullanarak yabancı bir dilde kendilerini en iyi şekilde ifade edebilme becerilerini kazandırmayı amaçlamaktayız. TED Isparta Koleji’nde İngilizce dil eğitimi, tüm TED okullarında uygulanmakta olan K12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı doğrultusunda gerçekleşmektedir.

TED Isparta Kolejinde kendilerini sürekli yenileyen, hizmet içi eğitimlerle desteklenen nitelikli ve tecrübeli Türk ve yabancı öğretmen kadromuz, yabancı dilin kültürler arası bilinci geliştireceği fikrinden hareketle farklı öğrenme metotlarını uygulayarak her çocuğun ayrı bir birey, ayrı bir zekâ düzeyi ve farklı öğrenme şekli olduğunun bilincindedirler.

İlkokulumuzda oyunun ve şarkıların her zaman doğal bir öğrenme oluşturduğunu ve çocukların oyun oynarken yanlış yapmaktan korkmayacakları inancı ile oyun ve aktivitelere yer verilmekte, eğlenirken öğrenme boyutu ön plana alınmaktadır. Yapılan etkinlikler çerçevesinde öğrencilerimiz İngilizce öğretmenleri ile birlikte Türkçe derslerinde öğrendikleri konularla bağlantılı olarak eğitici ve öğretici etkinlikler yaparlar