KANADA ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI

TED KOLEJİ’NDE TOEFL HEYECANI
ISPARTA METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ GEZİSİ
3 Ekim 2019

2014 yılından beri dahil olduğumuz ve şimdiye kadar birçok öğrencimize Kanada’da eğitim imkanı sağladığımız, hatta bazı öğrencilerimizin üniversite hayatlarına da Kanada’da devam etmesini kolaylaştıran Kanada Öğrenci Değişim Programımız ile ilgili bilgilendirme sunumu, yetkililer tarafından hem 7. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm öğrencilerimize hem de velilerimize yapıldı.
Türk Eğitim Derneği ve Kanada Büyükelçiliği arasındaki anlaşma ile öğrencilerimize Kanada’da eğitim imkânı sunuyoruz. 7. Sınıftan itibaren programa dahil olabilen öğrencilerimiz, ister yarım dönemlik ister 1 senelik eğitimlerini, sene kaybetmeden, Kanada’nın Nova Scotia bölgesinde tamamlayıp, Türkiye’ye döndüklerinde eğitim hayatlarına kaldıkları yerden devam edebiliyorlar. Ayrıca programa katılan lise öğrencilerimiz için biri TED Isparta Koleji’nden diğeri de Kanada’da gittikleri liseden olmak üzere çift diploma şansı da tanınıyor. Bu diploma sayesinde de liseden sonra Kanada ya da Amerika’daki üniversitelere geçiş sırasında kolaylık sağlanıyor.