TED ISPARTA KOLEJİ KAYIT SÜRECİ

OKUL ÖNCESİ, 1., 2., 3.ve 4. SINIF ADAYLARI İÇİN  KAYIT SÜRECİ
Okul Öncesi Adayları İçin  Kayıt Süreci

– Aday Veliler web sitemiz üzerinden çevrim içi “Başvuru Formu” nu doldurur.
– Okul öncesi aday öğrenci velileri, başvuru formu doldurma sıralarına göre İlkokul Müdür Yardımcısı tarafından telefon ile aranır.
– Aday öğrenci velilerinin okulumuz uygulamalarına yönelik soruları için ilgili idarecimizle görüşmeler, çevrimiçi olarakta planlanabilir.
– 2022-2023 öğretim yılında okul öncesi gruplarına 01.09.2016 – 30.09.2018 tarihleri arasında doğan öğrenciler alınacaktır.
– Ekim-Kasım-Aralık 2018 tarihlerinde doğan öğrencilerin, okulumuz PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) Birimince çevrimiçi, yüz yüze görüşmeleri sonucunda kayıt komisyonunun kararı ile kayıt hakkı kazanıp kazanmadığı bilgisi velisine bildirilecektir.

İlkokul Adayları İçin Kayıt Süreci
– Aday Veliler web sitemiz üzerinden çevrim içi “Başvuru Formu” nu doldurur.
– 1, 2, 3 ve 4. Sınıfa aday öğrenci velileri, başvuru formu doldurma sıralarına göre İlkokul Müdür Yardımcısı tarafından telefon ile aranır.
– Aday öğrenci velilerinin okulumuz uygulamalarına yönelik soruları için ilgili idarecimizle görüşmeler, çevrimiçi olarak ta planlanabilir.
– 1.Sınıflara, 2022 -2023 öğretim yılında 30 Eylül 2020 tarihi itibari ile 72 aylık ve üzeri öğrenciler PDR ( Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ) Birimi tarafından yapılacak çevrimiçi , yüz yüze  görüşmeleri sonucunda kayıt komisyonunun kararı ile kayıt yaptırma hakkı kazanır.

– 1.sınıflara, 30 Eylül 2022 tarihi itibari ile 69, 70 ve 71 aylık öğrenciler ise veli dilekçesi, PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) Birimi tarafından yapılacak çevrimiçi ,yüz yüze  görüşmeleri sonucunda kayıt komisyonunun kararı ile kayıt yaptırma hakkı kazanır.

– İlkokul 1.sınıfa, Okul Öncesi Hazırlık Grubu öğrencilerimizin devam hakkı bulunduğundan kontenjan dâhilinde sınırlı sayıda öğrenci kabul edilecektir.

– İlkokul 2. 3. ve 4. sınıflara kontenjan dâhilinde, sınırlı sayıda öğrenci alımı gerçekleştirilecektir.

Ortaokul  Adayları İçin  Kayıt Süreci
– Veliler aday öğrenci için web sitemiz üzerinden çevrim içi “Başvuru Formu” nu doldurur.
– Ortaokul aday öğrencileri için başvuru formu doldurma sıralarına göre Ortaokul Müdür Yardımcısı tarafından telefon ile aranır.
– Aday öğrenci velilerinin okulumuz uygulamalarına yönelik soruları için ilgili idarecimizle görüşmeler yapılır.
– Kayıt süreçleri doğrultusunda aday öğrenciyle PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) Birimi tarafından yapılacak  yüz yüze gözlem ve görüşme süreci organize edilir.
– Gözlem ve görüşme süreçlerini olumlu tamamlayan adaylar kayıt yaptırma hakkı kazanır.

Lise  Adayları İçin  Kayıt Süreci

8.Sınıfı Bitiren Öğrenciler için Lise Kayıt Aşamaları
– TED Isparta Koleji Lisesi kayıt kabul süreçleri, LGS sonuçlarına göre belirlenen yüzdelik dilim göz önüne alınarak sürdürülür.
– 2022-2023 eğitim öğretim yılı için belirlenecek LGS yüzdelik dilimi içerisinde olan aday öğrenciler, mülakata davet edilir.
– Okul tarafından belirlenecek olan LGS puanı başarı indirimi aralığında olan aday öğrenciler, puanlarına denk gelen yüzdelerde başarı indiriminden yararlanırlar.
– Başarı İndirimi kazanan adaylara kesin kayıt yaptırmaları için üç gün süre tanınır.
– Başarı İndirimi, TED Isparta Koleji Başarı İndirim Prosedüründe belirtilen şartların yerine getirilmesine bağlı olarak lise eğitimi süresince devam eder.

9. ve 10. Sınıf – Ara Dönem Nakil Başvurusu:
– Aday öğrenciler, TED Isparta Koleji web sayfasında bulunan çevrimiçi kayıt formunu doldurarak ya da okula gelerek başvurularını yapar.
– Formu dolduran aday veliler, Lise Müdür Yardımcısı tarafından bilgilendirme amaçlı telefonla aranır.
– 9. ve 10. sınıfa nakil başvurusunda bulunacak aday öğrenciler, PDR (Psikolojik Danışma ve Rehberlik) Rehberlik Birimi tarafından mülakata alınır.
– Tüm süreçlerini olumlu tamamlayan aday öğrenciler kontenjan doğrultusunda TED Isparta Koleji Lisesine kayıt yaptırma hakkı kazanır.

NOT: 11. ve  12. sınıfa diğer TED Okullarından yatay geçiş ile öğrenci kaydı yapılabilir. 11. ve 12. sınıflara başka okullardan nakil ile öğrenci kaydı yapılmamaktadır.

Atatürk