TED ISPARTA KOLEJİ UZAKTAN KAYIT SÜRECİ

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu karar doğrultusunda 16 Mart 2020 tarihinden itibaren okulumuzda MEB’in kararıyla uzaktan eğitim sürecine geçilmiştir. Bu nedenle 2020-2021 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıt süreçleri için “Uzaktan Kayıt“ sistemimizi düzenledik.
Erken kayıt avantajlarından faydalanmak isteyen sayın veliler, aşağıdaki süreçler doğrultusunda “Uzaktan Kayıt” yaptırabilirler.

OKUL ÖNCESİ, 1., 2., 3.ve 4. SINIF ADAYLARI İÇİN UZAKTAN KAYIT SÜRECİ
Okul Öncesi Adayları İçin Uzaktan Kayıt Süreci

– Aday Veliler web sitemiz üzerinden çevrim içi “Başvuru Formu” nu doldurur.
– Okul öncesi aday öğrenci velileri, başvuru formu doldurma sıralarına göre İlkokul Müdür Yardımcısı tarafından telefon ile aranır.
– Aday öğrenci velilerinin okulumuz uygulamalarına yönelik soruları için ilgili idarecimizle görüşmeler, çevrimiçi olarak ta planlanabilir.
– 2020-2021 öğretim yılında okul öncesi gruplarına 01.09.2014 – 30.09.2016 tarihleri arasında doğan öğrenciler alınacaktır.
– Ekim-Kasım-Aralık 2016 tarihlerinde doğan öğrencilerin, okulumuz PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) Birimince çevrimiçi (Skype) görüşmeleri sonucunda kayıt komisyonunun kararı ile kayıt hakkı kazanıp kazanmadığı bilgisi velisine bildirilecektir.

İlkokul Adayları İçin Uzaktan Kayıt Süreci
– Aday Veliler web sitemiz üzerinden çevrim içi “Başvuru Formu” nu doldurur.
– 1, 2, 3 ve 4. Sınıfa aday öğrenci velileri, başvuru formu doldurma sıralarına göre İlkokul Müdür Yardımcısı tarafından telefon ile aranır.
– 1.Sınıflara, 2020 -2021 öğretim yılında 30 Eylül 2020 tarihi itibari ile 72 aylık ve üzeri öğrenciler PDR ( Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ) Birimi tarafından yapılacak çevrimiçi (Skype) görüşmeleri sonucunda kayıt komisyonunun kararı ile kayıt yaptırma hakkı kazanır.

– 1.sınıflara, 30 Eylül 2020 tarihi itibari ile 69, 70 ve 71 aylık öğrenciler ise veli dilekçesi, PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) Birimi tarafından yapılacak çevrimiçi (Skype) görüşmeleri sonucunda kayıt komisyonunun kararı ile kayıt yaptırma hakkı kazanır.

– İlkokul 1.sınıfa, Okul Öncesi Hazırlık Grubu öğrencilerimizin devam hakkı bulunduğundan kontenjan dâhilinde sınırlı sayıda öğrenci kabul edilecektir.

– İlkokul 2. 3. ve 4. sınıflara kontenjan dâhilinde, sınırlı sayıda öğrenci alımı gerçekleştirilecektir.

ORTAOKUL ADAYLARI İÇİN UZAKTAN KAYIT SÜRECİ
– Veliler aday öğrenci için web sitemiz üzerinden çevrim içi “Başvuru Formu” nu doldurur.
– Ortaokul aday öğrencileri için başvuru formu doldurma sıralarına göre Ortaokul Müdür Yardımcısı tarafından telefon ile aranır.
– Aday öğrenci velilerinin okulumuz uygulamalarına yönelik soruları için ilgili idarecimizle görüşmeler, çevrimiçi olarak da planlanabilir.
– Kayıt süreçleri doğrultusunda aday öğrenciyle PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) Birimi tarafından yapılacak çevrim içi (Skype) gözlem ve görüşme süreci organize edilir.
– Gözlem ve görüşme süreçlerini olumlu tamamlayan adaylar idari ve mali kayıt yaptırma hakkı kazanır.

LİSE ADAYLARI İÇİN UZAKTAN KAYIT SÜRECİ

8.Sınıfı Bitiren Öğrenciler için Lise Kayıt Aşamaları
– TED Isparta Koleji Lisesi kayıt kabul süreçleri, LGS sonuçlarına göre belirlenen yüzdelik dilim göz önüne alınarak sürdürülür.
– 2020-2021 eğitim öğretim yılı için belirlenecek LGS yüzdelik dilimi içerisinde olan aday öğrenciler, mülakata davet edilir.
– Okul tarafından belirlenecek olan LGS puanı başarı indirimi aralığında olan aday öğrenciler, puanlarına denk gelen yüzdelerde başarı indiriminden yararlanırlar.
– Başarı İndirimi kazanan adaylara kesin kayıt yaptırmaları için üç gün süre tanınır.
– Başarı İndirimi, TED Isparta Koleji Başarı İndirim Prosedüründe belirtilen şartların yerine getirilmesine bağlı olarak lise eğitimi süresince devam eder.

9. ve 10. Sınıf – Ara Dönem Nakil Başvurusu:
– Aday öğrenciler, TED Isparta Koleji web sayfasında bulunan çevrimiçi kayıt formunu doldurarak başvurularını yapar.
– Formu dolduran aday veliler, Lise Müdür Yardımcısı tarafından bilgilendirme amaçlı telefonla aranır.
– 9. ve 10. sınıfa nakil başvurusunda bulunacak aday öğrenciler, PDR (Psikolojik Danışma ve Rehberlik) Rehberlik Birimi tarafından çevrimiçi (Skype) ile mülakata alınır.
– Tüm süreçlerini olumlu tamamlayan aday öğrenciler kontenjan doğrultusunda TED Isparta Koleji Lisesine kayıt yaptırma hakkı kazanır.

NOT: TED ISPARTA KOLEJİ LİSESİ 11. VE 12. SINIFLARA NAKİL ÖĞRENCİ ALINMAMAKTADIR.

Atatürk