TED’Lİ GENÇ KALEMLER YARIŞIYOR MASAL YARIŞMASI

TED ISPARTA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ ÖZ GÜVEN TEMALI

LİSE MASAL YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

YARIŞMANIN AMACI
1. Atatürk ilke ve devrimlerine sahip, ülke ve dünya sorunlarının farkında olan, düşünen, araştıran, sorgulayan, bilime ve yeniliğe açık, yarının Türkiye’sinde söz sahibi olacak bireyler olarak yetiştirmeyi öncelikli amaç edindiğimiz yarınımızın meşalesi TED okulları öğrencilerinin tüm bu değerler doğrultusunda ülkemizin geleceğini aydınlatmak adına hayallerden yola çıkarak hedefler oluşturmasını sağlamak,
2. Öğrencilerimizi masal türünde eser vermeye özendirmek ve öğrencilerin yazılı anlatım becerilerini geliştirmek.
TÜRÜ
Masal yarışması
İÇERİK
 İnanmak başarmanın yarısı derler. Hepimiz bir amaç uğruna mücadele ediyor, hayatımızı şekillendirmeye çalışıyoruz. Okuduğumuz masallarda da bir başarı öyküsü yok mudur? Kahramanların yaptığı eylemler inanmakla, kendine güvenle paralel değil midir? Bu masalın kahramanı bizleriz. Başarıya ulaşmak için çıktığımız yolda öz güvenli adımlar atıyor ve bunun önemini çok iyi biliyoruz. Yazdığımız bu masallarda da öz güven ve başarı ilişkisini anlatıyoruz.
 Şartname, TED Isparta Koleji Özel Lisesi Masal Yarışmasını kapsamaktadır.

HEDEF KİTLE
Yarışmaya TED liselerinde öğrenim gören tüm 9, 10,11 ve 12. sınıf öğrencileri katılabilir.

YARIŞMA TAKVİMİ
Yarışma İlan Tarihi: 15 Şubat 2021
Son Başvuru Tarihi: 24 Mart 2021
Dereceye Giren Eserlerin İlan Tarihi: 20 Nisan 2021
KATILIM KOŞULLARI
1. Masal yarışmasına TED liselerinde okuyan tüm 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri katılabilecektir.
2. 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine ait masallar aynı kategoride değerlendirilecektir.
3. Okullar, kendi okullarında düzenledikleri yarışmada birinci olan eserlerle yarışmaya katılabilecektir.
4. Yarışmaya gönderilen eserlerin tamamının ya da bazı bölümlerinin hiçbir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.
5. Eserler özgün olmalı, herhangi bir yerden kopya ya da esinlenmeye yer verilmemelidir.
6. Öğrencilerin mevcut sınıf düzeyinden üstün bir anlatıma, sözcük dağarcığına ve cümle yapısına sahip eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
7. Eserler Times New Roman yazı formatı, 12 punto, 1,5 satır aralığı ile 4 sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmalıdır.
8. Eserlerin sonunda öğrencinin adı, soyadı, sınıfı, okulu ve okulunun iletişim bilgileri yer almaktadır.
9. Katılımcılar şartname koşullarını kabul etmiş sayılmaktadır.
DEĞERLENDİRME
1. Okullarda birinci olan eserler 24 Mart Çarşamba günü mesai bitimine kadar TED Isparta Koleji [email protected] adresine ‘’Masal Yarışması’’ başlığı ile e-posta olarak gönderilecektir.
2. Yarışmanın sonucu 20 Nisan Salı günü TED Isparta Koleji web sayfasında ilan edilecektir.
3. Yarışmada dereceye giren öğrencilere katılım belgesi, plaket ve hediye paketi verilecek; öğrencilerin
okullarına, sorumlu öğretmenlerine ve kendilerine posta yoluyla gönderilecektir.
YARIŞMA DEĞERLENME KOMİTESİ
Gizem DEMİRKOL- TED Isparta Koleji Özel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni
Kürşat Bahadır ÖZSOY- TED Isparta Koleji Özel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni
Özlem Özgür ÖZER- TED Isparta Koleji Özel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni