URFODU FİNALLERİ 3.YILINDA YOĞUN KATILIMLA TAMAMLANDI.

Yabancı Diller Müdürlüğünden Okulumuza Ziyaret
İklim krizine karşı atılacak ilk ve en önemli adım:EĞİTİM
Yabancı Diller Müdürlüğünden Okulumuza Ziyaret
İklim krizine karşı atılacak ilk ve en önemli adım:EĞİTİM
12 Mayıs 2022
TED ISPARTA KOLEJİ URFODU FİNALLERİ 3.YILINDA YOĞUN KATILIMLA TAMAMLANDI.
18.Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması(URFODU) nun MATEMATİK, COĞRAFYA ve FEN BİLİMLERİ(Fizik, Kimya, Biyoloji) branşları final etabı yapıldı. Lise 9, 10, 11.sınıf öğrencilerimiz final etabında 90 dakika içinde 20 soru çözerek 100 puan üzerinden en yüksek puanlamaya sahip olmak için çalıştılar.
1.etabı ARALIK ayı içinde yapılan yarışmanın final etabına Türkiye genelinde çeşitli okullardan ve çeşitli branşlardan toplam 479393 öğrenci katıldı. Her branş belirlenen gün ve saatte yarışmayı online platformda gerçekleştirdi. Yarışmanın amaçları arasında
– Öğrencilerin öğrenme motivasyonunu ve ilgisini arttırmak;
– Tüm katılımcıların başarı seviyesini ve faaliyetlerinin başarı düzeyini değerlendirilmek;
– Öğrencilerin uluslararası öğrenebilme yeteneklerini geliştirmek ve kaynaşmalarını sağlamak;
– En başarılı öğrencileri ödüllendirmek;
– Öğrencileri finale hazırlayan öğretmenleri teşvik etmek;
– Ülke katılımcıların öğrenci ve öğretmenler arasında kültür ve bilgisel ilişkileri geliştirmek gibi hem ulusal hem de uluslarası platformu öğrencilerin kullanımına kazandırmaktır.
Sonuçlar belirlenen komisyon tarafından değerlendirilecek öğrencilerin başarı puanlarına göre diploma derecelendirilmeleri yapılacaktır. Ayrıca katılım gösteren her öğrenciye katılım sertifikası verilecektir.