10. Sınıf Velilerine Özel: “Geleceğe Yön Veren Kararlar: Alan Seçimi” Sunumu Gerçekleşti!

Gençler “Gençliğin Bayramı” Şarkısıyla Seslerini Yükseltiyor.
17 Mayıs 2024
12. Sınıf Velilerine Özel: “YKS’ye Bir Ay Kala Veli Destek Rehberi” Sunumu Gerçekleşti!
17 Mayıs 2024
Gençler “Gençliğin Bayramı” Şarkısıyla Seslerini Yükseltiyor.
17 Mayıs 2024

10. sınıf öğrencilerinin geleceğine yön verecek önemli bir adım olan alan seçimi konusunda velileri bilgilendirmek amacıyla “Geleceğe Yön Veren Kararlar: Alan Seçimi” sunumu gerçekleştirildi.
Sunumda, alan seçiminin öğrencilerin üniversite ve kariyer hayatlarını nasıl etkilediği detaylı bir şekilde açıklandı. Doğru alan seçiminin, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun bir eğitim ve kariyer yoluna girmeleri için kritik olduğu vurgulandı.
Velilere, çocuklarının ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri ve bu doğrultuda yönlendirmeleri gerektiği anlatıldı. Öğrencilerin hangi derslerde başarılı oldukları ve hangi konulara ilgi duydukları göz önünde bulundurulmalıdır.
Geleceğin meslekleri hakkında bilgi verilen sunumda, hızla değişen iş dünyasında hangi alanların öne çıkacağı ve öğrencilerin bu alanlara yönelmelerinin faydaları üzerinde duruldu.