TED ISPARTA KOLEJİ BİLİM İNSANI SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZDEN GENÇBİZZ GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI ÇEYREK FİNAL BAŞARISI !

ÜLKEMİZİ DERİNDEN YARALAYAN 6 ŞUBAT 2023 DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜ
6 Şubat 2024
KATMA DEĞER VERGİSİNDE VERGİYİ DOĞURAN OLAY
8 Şubat 2024
ÜLKEMİZİ DERİNDEN YARALAYAN 6 ŞUBAT 2023 DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜ
6 Şubat 2024
KATMA DEĞER VERGİSİNDE VERGİYİ DOĞURAN OLAY
8 Şubat 2024

TED Isparta Koleji Bilim İnsanı Sınıfı Öğrencilerimizden Gençbizz Girişimcilik Programı Çeyrek Final Başarısı !

Bu sene Gençbizz Uluslararası Girişimcilik Yarışmasına kapsamında Bilim İnsanı Yetiştirme Programı 9.sınıf öğrencilerimizden iki takım okulumuzu temsil ediyor. Bu programla birlikte öğrencilerimiz inovasyon ve girişimcilik becerilerini geliştirirken, şirket kurma, sermaye bulma, departmanlara ayrılma ve departman görevlerini yerine getirebilme gibi pek çok kavramı yaşayarak deneyimliyorlar.

Takımlarımızdan biri RATURE şirketi. Amaçları gül suyu, aleo vera gibi doğal radyasyon önleyici bitkilerden faydalanarak telefon kılıfları üretmek ve bu sayede günlük hayatımızın bir parçası haline gelen telefonların yaymış olduğu radyasyonu azaltabilmek.

Diğer bir takımımız ise “Gelecek İçin Daha İyi Bir Doğa” sloganı ile harekete geçen RECY SEED şirketi. Amaçları ise kağıt, karton benzeri atıkları doğaya tekrar dönüştürebilmek için tohum destekli karton üretebilmek.

Bu kapsamda her iki şirketimiz çeyrek final aşamalarını geçmiş bulunmakta. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. 🌸