TEDstage: A Journey in English (TEDSahne: Bir İngilizce Yolculuğu)

5. Sınıflar Dil Gecesi
6 Haziran 2023
TED ISPARTA KOLEJİNİN GÖRKEMLİ SANAT VE BİLİM GECESİ
8 Haziran 2023
5. Sınıflar Dil Gecesi
6 Haziran 2023
TED ISPARTA KOLEJİNİN GÖRKEMLİ SANAT VE BİLİM GECESİ
8 Haziran 2023

TED ISPARTA KOLEJİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜMÜZ TARAFINDAN SDÜ’DE DÜZENLENEN TEDstage: A Journey in English (TEDSahne: Bir İngilizce Yolculuğu) İSİMLİ YABANCI DİL ETKİNLİĞİNDE, ANAOKULUNDAN LİSEYE KADAR ÖĞRENCİLERİMİZ BİRBİRİNDEN RENKLİ PERFORMANSLAR SERGİLEDİLER.
Geceye Bocconi Üniversitesi, Uluslararası Ekonomi ve İşletme bölümüne kabul alan 12. sınıf öğrencimiz Güneş Sezik’in konuşmasıyla başladık. Anaokulundan beri TED Isparta Koleji’nde olan öğrencimizin etkileyici konuşmasının ardından, aslında tıpkı onun hikayesi gibi olan, öğrencilerimizin Anaokulundan Liseye kadar İngilizce yolculuğunu anlatmayı hedeflediğimiz programımıza başladık.
İlk önce Anaokulu öğrencilerimizin şarkı ve dans performansını izledik. Hemen arkasından miniklerimiz derste okudukları “I Can Do Them All” isimli oyunu canlandırırken izleyenlere keyifli anlar yaşattılar.
Sonrasında sahneye çıkan 2. sınıf öğrencilerimiz, Shakespeare ‘in en ünlü oyunlarından tanesi ile ilgili farklı şiir seslendirdiler.
Geceye 4. sınıflarımızın İngilizce korosu ve hemen arkasından gelen dans gösterisi ile devam ettik.
Arkasından sahneye çıkan ortaokul öğrencilerimiz, Shakespeare eserlerini yorumlamaya devam ettiler. Önce birbirinden etkili 5 farklı sone ile başladık. Arkasından Shakespeare’in en ünlü oyunlarından Hamlet ile devam edip “To be or Not To Be” dedik ve 7. sınıf öğrencimizin bu monoloğu canlandırmasını ilgiyle izledik. Daha sonra, Romeo ve Juliet’in ünlü balkon sahnesinin 6. sınıf öğrencilerimizce canlandırıldığı bir monolog ile büyülendik. Öğrencilerimiz, Shakespeare’in eşsiz eserlerinden birini harika bir şekilde yorumladılar.
Ve son olarak Lise ve ortaokul öğrencilerimiz, “A Midsummer Night’s Dream” isimli eseri canlandırarak izleyenlere göz alıcı bir performans sundular. Sahne enerji doluydu ve öğrencilerimizin yetenekleri büyüleyiciydi.
Öğrencilerimizin performanslarıyla gurur duyuyoruz ve onları destekleyen herkesi alkışlıyoruz! Yaratıcılıkları ve tutkularıyla sahne ışıklarının altında parladılar.
Bu etkinlik, öğrencilerimizin İngilizce becerilerini geliştirmelerine ve kendilerini ifade etmelerine olanak tanıdı. TED Isparta Koleji ailesi olarak, sanatın ve dilin gücünü bir kez daha deneyimledik.