URFODU Uluslararası Bilgi Yarışmasında Kimya Alanında BİRİNCİLİK VE ALTIN MADALYA!

4. Sınıflar Dil Gecesi
2 Haziran 2023
3. Sınıflar Dil Gecesi
3 Haziran 2023
4. Sınıflar Dil Gecesi
2 Haziran 2023
3. Sınıflar Dil Gecesi
3 Haziran 2023

URFODU Uluslararası Bilgi Yarışmasında Kimya alanında BİRİNCİLİK VE ALTIN MADALYA !

XIX. Uluslararası Bilim Temelli
Bilgi Yarışması (URFODU)
Kimya Branşında 1. Derece diploma ile ‘Altın Madalya’ kazanan ögrencimiz Dilge DiNÇ’e
Altın Madalyası ve plaketi takdim edildi.

XVII.ULUSLARARASI BİLİM TEMELLERİ BİLGİ YARIŞMASI(URFODU) FİNAL sınavları MATEMATİK, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ ve COĞRAFYA branşlarında öğrencilerimizin yoğun katılımı ile tamamlandı.

Lise kademesinde bu yıl 4.defa yapılan yarışmalarda 9,10 ve 11.sınıf Anadolu Lisesi ve Bilim İnsanı Yetiştirme Programı öğrencilerimizden 40 öğrencimiz çeşitli ülkelerden öğrenciler ile uluslararası platformda sıralamaya girerek, portfolyolarına yeni diplomalar eklediler.

Bu yıl TÜRKİYE’deki farklı okullardan 18.575 katılımcının diploma almaya hak kazandığı yarışmada MATEMATİK branşında 12 öğrencimiz 2.derece diploma 10 öğrencimiz 3. derece diploma , FİZİK branşında 8 öğrencimiz 3.derece diploma, KİMYA branşında 1 öğrencimiz 1.derece diploma ve Altın Madalya, 5 öğrencimiz 2.derece diploma ve 10 öğrencimiz 3.derece diploma, BİYOLOJİ branşında 4 öğrencimiz 2.derece diploma 3 öğrencimiz 3. Derece diploma, COĞRAFYA branşında 5 öğrencimiz 2.derece diploma 1 öğrencimiz 3. Derece diploma elde ettiler.

TED ISPARTA KOLEJİ LİSESİ olarak uyguladığımız sınavlar ile hedeflerimiz: Öğrencilerimizin;
*Yaratıcılık yetenekleri ve bilim araştırma faaliyetlerine ilgisini ortaya çıkartmak ve geliştirmek,
*Kültürler arası iletişim alanını geliştirmek ve zenginleştirmek,
*Yarışmayı, evrensel eğitim eylemlerin değerlendirme oluşumun bir yol olarak kullanmak,
*Sahip oldukları temel bilgi ve yeteneklerinin alanlarını geliştirmek,
*Yaratma seviyesinde bazı derslerin benimsenmesinde yeteneklerini ve becerilerini göstermelerini sağlamak ve
Uluslararası öğrenebilme yeteneklerini geliştirmek ve kaynaşmalarını sağlamaktır.

Yarışmalara katılım sağlayan ve dereceye giren öğrencilerimizi ve her konuda destek veren branş öğretmenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.